пятница, 29 июня 2012 г.

Подарунки для батьків нареченого і нареченої

Підносити подарунки батькам жениха і нареченої - це дуже давній звичай. Про те, що подарувати батькам жениха і нареченої, читайте далі.

На Русі молодята на другий день весілля вручали подарунки свекру і свекрухи, тестю і тещі. При цьому необхідно було вимовляти слова подяки за виховання дочки і сина. Подарунки могли бути різними: предмети побуту, ткані і вишиті вироби, прикраси. Молоді підходили до батьків з підносом, на якому лежали подарунки. Наречений дарував подарунки батькам нареченої, а наречена - батькам жениха. Вручаючи подарунки, молоді питали дозволу відтепер називати їх мамою і татом. Таким чином, відбувалося споріднення молодих з батьками.


У деяких куточках колишнього Радянського Союзу ця традиція збереглася до цих пір. Тільки цей обряд проводять не на другий день весілля, а на перший день. Та й сам процес обдаровування сильно змінився. Тепер тільки наречена підносить подарунки свекру і свекрухи.

Що саме можна подарувати батькам?

Коли вибираєте подарунок, варто пам'ятати, що це, перш за все знак уваги. До вибору подарунка варто поставитися дуже педантично. Адже це не просто знак уваги, а знак вдячності за виховання другої половинки. Тому дарувати якийсь сувенір не рекомендується.

З матеріальної точки зору, подарунок не повинен бути дуже дорогим, але і дешевим теж. Якщо ви не знаєте що воліють батьки, то краще порадитися з вашою половинкою. Краще всього вибирати практичні речі, які завжди знадобляться. Особливо приємно виглядають подарунки, зроблені власними руками.

Свекрухи (тещі) можна подарувати будь-які предмети для кухні, наприклад посуд, побутову техніку, прихватки, халат і т.д.

Свекра (тестю) можна подарує шарф, кашне, шкарпетки або сорочку. Можна подарувати який-небудь веселий подарунок. Наприклад, ляльку, яка буде нагадувати йому дочку. При цьому можна вимовити такі слова: «Дорогий батько я забираю у вас вашу улюблену доньку і щоб ви не нудьгували, я дарую вам цю ляльку, яка дуже схожа на неї».

Крім цього можна подарувати ікону, постільна білизна, столовий посуд, рушники і т.д. Головне, щоб подарунок уособлював мир, любов і сімейне єднання. Тому не рекомендується дарувати ножі, годинники і дзеркала. Вважається, що такі подарунки призводять до сварок в сім'ях.

Комментариев нет:

Отправить комментарий