пятница, 29 июня 2012 г.

Що подарувати новонародженому?

Новорічні сувеніри, подарунки на Святого Валентина, Восьме березня або День Ангела - близьким людям завжди приємно робити сюрпризи. А яка подія у житті молодої сім'ї може бути важливіше, ніж народження дитини? Саме тому в день, коли молоду маму з малюком забирають з пологового будинку, всі родичі, друзі та колеги по роботі поспішають привітати новоспечених батьків з народженням сина чи дочки.

Так, в першу чергу виникає питання, який же саме зробити подарунок жінці і чоловікові, яким тепер судилося постати перед усіма в новій ролі - батьків. До вибору дарів для новонародженого варто поставитися з усією серйозністю, адже вони - перші в житті малюка, які батьки будуть зберігати багато років і потім розповідати, хто ж приніс цю забавну конячку, м'якого ведмедика або крихітні повзунки.

Для початку визначимося з традиційною символікою кольорів: найчастіше самим маленьким леді прийнято дарувати щось рожеве, а от подарунки маленьким чоловікам в такому юному віці зазвичай вибирають блакитного кольору. Однак зараз чітко встановлених правил щодо цього питання немає: жовті, зелені, сині, фіолетові або помаранчеві - головне, щоб було якісно, ​​яскраво і красиво.

Звичайно ж, найпопулярніший подарунок новонародженому - іграшка. Сучасний ринок пропонує безліч різноманітних ляльок, роботів, плюшевих ведмежат і конструкторів, але для немовляти найкращим подарунком буде брязкальце. При її виборі зверніть увагу, щоб ручка була не дуже товстою і великий, інакше малюк просто не зможе її утримати. Для розвитку моторики і сприйняття краще купувати таку, яка крутиться і видає звуки. Можна також дарувати іграшки, яким крихітка зможе радіти, коли підросте: яскраві м'ячики, великі пазли або конструктори. Найголовніше - пам'ятайте, що дитина будь-яку «забаву» буде намагатися «спробувати на смак», а тому переконайтеся, що немає ніяких гострих країв. Запитайте у магазині сертифікат якості, щоб переконатися, що матеріали хороші і ніяких токсичних барвників у процесі виготовлення не використовували.

Другі за популярністю подарунки - одяг: повзунки, комбінезони, сорочечки, шапочки, носочки, штанці, платтячка і махрові халати для самих маленьких. Тканини повинні бути тільки натуральними і гіпоалергенними, застібки у вигляді гудзиків або кнопок дозволяють швидко одягнути і роздягнути малюка. Шви на одязі для новонароджених повинні бути зовнішні, щоб не викликати подразнення ніжної шкіри дитини.

Завжди актуальними будуть гігієнічні набори: спеціальні засоби для купання, присипки, дитячі крему, масла, антисептичні вологі серветки. Доповнити набір можна красивими м'якими рушниками (звичайними або з капюшоном), комплектом постільної білизни. Проте в цьому випадку варто враховувати, що розміри дитячих простирадлом і підковдр зараз найрізноманітніші, а тому спочатку добре б дізнатися розмір ліжечка. Крім того, можна подарувати не тільки звичайне домашнє ковдру, а й оригінальне - для прогулянок в колясці.

Ще одні традиційні подарунки для новонародженого - соски-пустушки та пляшечки. Перших ніколи не буває мало, адже на прогулянці або під час візиту до педіатра малюки часто випльовують і «втрачають» пустушки, а тому мати з собою кілька запасних не завадить. Пляшечок також знадобиться чимало: за кілька штук для дитячого харчування, соку, води і чаю з фенхелем (необхідний для зняття здуття живота у малюків, через який вони кричать і не сплять ночами). Стерилізатори та підігрівачі для дитячого харчування та молокоотсос також можуть стати в нагоді, але краще уточнити у новоспечених батьків, чи потрібно їм це. Також можна подарувати і запас підгузків, адже у молодих мами і тата часу на походи по магазинах стане значно менше, а потрібні підгузники завжди і у великій кількості.

Якщо ви хочете зробити особливо цінний подарунок, то можна замовити срібну ложку з ініціалами дитини або навіть відкрити на його ім'я рахунок у банку і покласти туди початкову суму, а батьки вже далі зможуть самі купити те, що буде потрібно малюкові.

Чималою популярністю зараз користуються такі сучасні пристрої та прилади, як утримує подушка baby sleep (сприяє прийняттю малюком фізіологічного стану під час сну і не дає перекинутися на животик), електронний градусник у вигляді соски або вушного термометра (вимірювати з його допомогою температуру малюка набагато легше, ніж звичайними ртутними), цифрова фоторамка (збереже всі самі зворушливі і щасливі моменти), набір для створення перших відбитків ручки і ніжки крихти, а також радіоняня (дозволяє батькам чути дитину в будь-який з кімнат).

Які варіанти подарунків для новонародженого в підсумку ви б не вибрали, головне - не забувати, що привід дійсно вартий.

Комментариев нет:

Отправить комментарий