среда, 4 июля 2012 г.

Чи можна дарувати ножі

Ніж вважається істинно чоловічим подарунком, звичайно якщо він не кухонний. Особливо доречним такий подарунок буде для мисливців і рибалок, але в якості сувеніра ніж теж можна піднести. Але чому ж виникає запитання, чи можна дарувати ножі? Відповідь криється знову-таки в забобонах та прикмети.

Ще з давніх часів існує повір'я, що подарувати ніж - значить залучити злий, нечисту силу на одержувача. Вважається, що такий подарунок здатний привести до сварок і скандалів. Цікаво, що пропонується такий же древній спосіб уникнути погіршення відносин: просто одержувачу подарунка потрібно «заплатити» монеткою дарувальнику. Отже, подарунок буде покупкою і ніяких нещасть принести не може.


Але існує і добра прикмета з приводу дарування ножів. Такий подарунок служить знаком найвищої поваги і вшанування в південних регіонах країни і на Кавказі.
Стримуючим фактором відмови від подарунка в якості ножа служить куди більш практична причина. Вибрати сувенірний ніж в подарунок колекціонерові досить важко - складно вгадати з уподобаннями. Таким знавцям краще подарувати шкатулку для зберігання або пристосування для заточування ножів.

З іншого боку, більш потрібного подарунка для активних туристів придумати просто неможливо. Якісний складаний ніж буде завжди в тему: згадайте хоча б героя фільму «127 годин»).
Отже, крім забобонів немає підстав для того, щоб не дарувати ножі. Особливо, якщо Ви добре знаєте смаки та бажання людей, яким збираєтеся зробити подарунок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий